المنتدى الرسمى لمحبى عماد متعب


http://i20.servimg.com/u/f20/09/00/19/15/welcom10.jpg
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
المنتدى الرسمى لمحبى عماد متعب

أول منتدى خاص بالنجم عماد متعب على شبكة الإنترنت www.Emadmet3b.fr-bb.com


    او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    شاطر
    avatar
    WOMAN
    عاشق فضي
    عاشق فضي

    عدد المساهمات : 511
    Localisation : القمر

    او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف WOMAN في الخميس أغسطس 09, 2007 5:23 am

    لو سمحتو عوزة اطلب طلب غريب ومتقلوش على مفجوعة عوزة اعرف طريقة عمل اللحمة الباردة اصل عندنا عزومة وانا نفسى اعملها معلش انا عارفة انه طلب اهبل
    avatar
    sara999
    عاشق فضي
    عاشق فضي

    عدد المساهمات : 801
    العمر : 28

    رد: او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف sara999 في الخميس أغسطس 09, 2007 5:31 am

    المقادير:












    1 كيلو لحم و خصوصا من (عمود الفلتو)


    ملعقة صغيرة فلفل


    ملعقة صغيرة بهارات


    مكعبين مرقة الدجاج


    ملعقة صغيرة ملح


    ملعقة كبيرة زبد


    بقدونس و شرائح طماطم للتزيين


    ورق حرارى


    طريقة التحضير:
















    نقوم بوضع الزبدة على النار هادئة




    ثم نضيف الملح و الفلفل و التوابل ومكعبات مرقة الدجاج




    و نقلبة جيدا (وقد يستغرق نصف ثانية)




    نضع قطعة اللحم




    نقلبها على جميع جوانبها و نطرقها على النار لمدة(10دقائق)




    ثم نرفعها و نتركها( 2دقيقة)




    نقوم بتسخين الفرن على درجة (40درجة )




    و باستخدام خيط رفيع نفوم بلف قطعة اللحم حتى لا تنكمش




    ونلف قطعة اللحم بالورق الحرارى وهى داخل الصنية مناسبة




    ثم نضعها داخل الفرن




    و بعد 18 دقيقة نخرجها من الفرن




    و نضعها على طبق التقديم و نزينها نشرائح الطماطم و البقدونس
    avatar
    sara999
    عاشق فضي
    عاشق فضي

    عدد المساهمات : 801
    العمر : 28

    رد: او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف sara999 في الخميس أغسطس 09, 2007 5:33 am

    دى طريقه تانيه وانتى مش مفجوعه ولا حاجه انتى جوعتينى

    بسم الله الرحمن الرحيم

    اللحمة الباردة (الروزبيف)

    عرق تلبيانكو 2كيلو
    سمن
    نصف راس ثوم مقطع
    ملح وفلفل
    ورق لورا وحبهان
    مرقة لحم
    دوبارة ( خيط سميك)
    الطريقة
    يغسل عرق التلبيانكو بالماء البارد جيدا ويجفف جيدا بفوطة نظيفة
    يلف العرق بالدوبارة بالعرض ثم بالطول مع شد الخيط قليلا حتى تمسك اللحم ويعطى شكل أسطوانى
    يتبل العرق بالملح والفلفل الأسود وينغز بالسكين
    تحش النغازات بالثوم المقطع وملح وفلفل
    تقدح سمن فى صينية فرن معدنية ثم نضع العرق ويحمر من جميع الجهات على النار
    بسقى بقليل من مرقة لحم ونضع اللورا والحبهان
    يدخل الفرن حرارة متوسطة ومن وقت لأخر يسقى من الدهن النازل من العرق الى نضوج العرق
    ينشل العرق ويوضع على لوح التقطيع الى أن يبرد ثم يقطع ترانشات رفيعة بسكين حاد أو سكين كهرباء

    السمن التبقى من العرق فى الصينية يزود بالمرقة وقليلا من الملح أذا أحتاج ويوضع على النار الى أن يغلى ويغلظ قوامه قليلا ويقدم مع ترانشات اللحم
    أو فى أعياد الميلاد او المناسبات يعمل سندويتشات بخبز الفرنس الصغير بشق الخبز ودهن السندويتش من الداخل بالزبد ووضع ترانشات اللحم على الزبد ومكن أضافة بعض ترانشات الطماطم على اللخم ويقدم وبألف هنا وصحة
    avatar
    gogo
    عاشق ماسي
    عاشق ماسي

    عدد المساهمات : 2463
    العمر : 27
    Localisation : القليوبيه معقل الاهلاويه

    رد: او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف gogo في الخميس أغسطس 09, 2007 6:10 am

    ايه يا عم دة دة انتى طلعتى موس ي بت يا سارة
    avatar
    mai&met3b
    مشرفة قسم الإسلاميات
    مشرفة قسم الإسلاميات

    عدد المساهمات : 1747
    العمر : 32

    رد: او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف mai&met3b في الخميس أغسطس 09, 2007 9:34 am

    ميرسي جداااااااااااااااا
    انا كمان كان نفسي اعرف الطريقة
    avatar
    WOMAN
    عاشق فضي
    عاشق فضي

    عدد المساهمات : 511
    Localisation : القمر

    رد: او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف WOMAN في الخميس أغسطس 09, 2007 11:16 pm

    مرسى مووووووووووووت يا سارة ربنا يخليكى وشكر جااامد على الاهتمام
    avatar
    سما/عاشقة عبد الوهاب
    مشرفة قسم اللاعب محمد عبد الوهاب (رحمه الله)
    مشرفة قسم اللاعب محمد عبد الوهاب (رحمه الله)

    عدد المساهمات : 8832
    العمر : 35

    رد: او سمحتو؟؟؟؟؟؟؟

    مُساهمة من طرف سما/عاشقة عبد الوهاب في الخميس أغسطس 09, 2007 11:20 pm

    يا سلام عليكى يا سارة استاذة والله وبالهنا والشفا للى هياكل.................

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 17, 2017 6:24 pm